Knuffeldieren, voor ieder kind een knuffel dat past bij hun karakter

Iedere ouder weet hoe belangrijk knuffeldieren zijn voor kinderen. Ze zijn hun beste vriendje, ze zijn hun steun en toeverlaat in onzekere tijden en ze zijn zo lekker zacht om tegen aan te liggen in bed. Grote paniek kan er ontstaan als er een knuffel kwijt is. En bij spannende momenten zoals de eerste keer naar het kinderdagverblijf mag fijn de lievelingsknuffel mee voor een beetje houvast in de grote wijde wereld. Hieronder hebben wij een leuke selectie samengesteld van misschien wel de nieuwe beste vriendje van jouw kind.

 

Het belang van een knuffeldier

Waarom bepaalde knuffeldieren helemaal je van het zijn voor een kind, kan verschillende redenen hebben. Op nummer 1 staat natuurlijk de aaibaarheidsfactor, de knuffel moet op zijn minst heerlijk zacht zijn. Op de tweede plaats moet de knuffel een kleur hebben die uw kind mooi vindt. Een paarse dolfijn is voor een kind wat gek is op paars, heel normaal. En daarnaast zijn het vaak de karakters van de dieren die kinderen bewonderen of zichzelf hierin herkennen. Een stoer manneke kan zich verenigen met een leeuw en een zachtaardig kind kiest sneller voor roomwit schaapje. Daarnaast heb je kinderen die houden van paardrijden en dus ook zo veel mogelijk paarden knuffels willen verzamelen. Ook dieren gezien in de dierentuin zijn populair want herkenning geeft voor kinderen een goed gevoel. Hoe vaak hoor je niet: “kijk mama, een knuffel flamingo…. net als in de dierentuin” Terwijl je daar als volwassene de link niet meteen meer legt.

Bij het uitzoeken van een knuffeldier is het dus belangrijk om goed na te denken wat uw kind aanspreekt. Een kind dat snel bang is wil natuurlijk geen knuffel die angst aanjaagt. Het uiterlijk speelt een grote rol. Want een vriendelijk uitziend nijlpaard hoeft helemaal niet eng te zijn maar is juist lief. Als het lukt om de perfecte knuffel uit te zoeken, geeft u een vriendje voor het leven die heel wat jaren mee zal gaan. Wanneer u zelf uw oude knuffel van vroeger weer eens tegenkomt, is het altijd een moment om terug te denken aan uw jeugd en alle herinneringen komen zo weer boven. Dan besef je als ouder weer hoe belangrijk je knuffel ook alweer voor je was. Wat een heerlijke zorgeloze tijd heb je als kind eigenlijk toch, met als enige zorg waar is mijn knuffel?