Knuffels wassen

Als er iets een probleem kan worden is het wel het schoonhouden van het favoriete knuffeltje van uw kind. Want op het moment dat iets tot het favoriete speelgoed behoort wilt uw kind er geen afstand meer van doen en dan is zelfs even uitwassen problematisch.
Daarom is het van belang uw baby alvast te laten wennen aan het feit dat knuffels ook schoongemaakt moeten worden. Dat wil zeggen dat u er een spelletje van maakt om ze schoon te krijgen.

De meeste knuffels kunt u het beste op de hand wassen. En om het nog makkelijker te maken, laat de knuffel lekker samen met uw kindje badderen. Zodra het kindje ingezeept wordt de knuffel ook inzepen en samen uitwassen. Zo blijft het een leuk spelletje en worden ze beiden schoon. En u zult zien dat als uw baby er aan went dat dit de manier is om het speelgoed schoon te maken dat het het jaren later nog op deze manier doet. Als u de knuffel regelmatig mee het bad in neemt dan wordt hij ook niet zo vies en is veel sneller schoon te krijgen. Is uw kindje wat ouder laat het dan zelf de knuffel uitwassen, aan de spoelbak of gewoon in een teiltje water. Kinderen spelen graag met water, doen na wat hen geleerd wordt en kunnen dit dus erg goed zelf doen. Let er wel op dat het sopje dat u maakt niet schadelijk is voor uw kleintje. De knuffel wordt namelijk veelvuldig opgepakt en zelfs in de mond gestopt houd hier dus rekening mee!

Na het wassen kunt u de knuffel even kort centrifugeren of nog makkelijker goed uitknijpen en in een handdoek wikkelen. Eventueel kun u de knuffel boven de verwarming te drogen leggen, maar veel kinderen willen dit niet. Als de grootste nattigheid er uit is en de knuffel slechts vochtig is kan het gewoon weer gebruikt worden. Het grote voordeel van deze manier van wassen is dat u het samen met uw kind doet waardoor het niet ineens een ‘andere’ knuffel geworden is omdat het ineens niet meer bekend ruikt of er anders, schoner en frisser, uitziet.